DG Internetbureau
M.v. Borsselenlaan 11
1181CX Amstelveen
06 - 28 369 161
info@saskiavanrijn.nl
Contact
Nieuwsbrief
Nieuws archief
Foto's

Aanbod

Therapie -traject of Module
Bij mij bestaat een therapietraject uit een intake, zes tot tien sessies en een evaluatie.
Een module bestaat uit een klachtgericht vastgelegd aanbod en inhoud. 

Intake
Wanneer beeldende therapie u - na een gratis kennismakingsgesprek - aanspreekt, doet u een intake. Tijdens de intake gaan we dieper in op uw klacht. Hoe lang hebt u hier al last van? Is er een bepaalde aanleiding geweest? U geeft informatie die van belang is voor de therapie. Met deze informatie maken we samen een behandelplan. Dit behandelplan is de basis van waaruit u werkt en ik u begeleid. Het aanbod en de manier van begeleiding zijn afgestemd op uw hulpvraag, levensfase en wat u aankunt.

Individuele sessies
We starten met een korte terugblik. Hoe gaat het? Zijn er nieuwe ontwikkelingen of gebeurtenissen die u wilt delen? Hierna volgt een eenvoudige aandachtsoefening. Op deze manier betrekt u niet alleen uw hoofd, maar uw hele lichaam bij het therapieproces. Vervolgens krijgt u een opdracht of maakt u zelf een keuze hoe u deze sessie aan het besproken behandeldoel wil werken. Het komt ook regelmatig voor dat er doorgewerkt wordt aan het werkstuk uit een eerdere sessie. De vorm, het materiaal of het thema waar u voor kiest heeft direct of indirect te maken met de hulpvraag uit uw behandelplan. U kunt kiezen uit veel materialen. Aan het einde van iedere sessie kijken we of er behoefte is aan een gesprek over wat er ontstaan is of hoe u hebt gewerkt aan een werkstuk. U kunt wat vertellen over de kleur, de vorm, de lijn, de beweging, het formaat, de plek op het papier. Ook vertelt u wat u dacht en voelde terwijl u bezig was met de materialen. Welke betekenissen zitten er in het werkstuk die voor u van belang zijn? Wat heeft het werkstuk nog nodig? Welke verkregen inzichten kunt u inzetten in uw dagelijkse leven? In een vervolgsessie vertelt u hoe u deze inzichten in de praktijk hebt gebracht. Soms heeft het werken met beeldende materialen helemaal geen woorden nodig en is het opruimen letterlijk de afsluiting van de sessie.

Evaluatie
Het behandelplan met uw persoonlijke doelen vormt de basis om regelmatig een korte evaluatie te houden. Bent u op de juiste weg? Soms wordt een behandeldoel bijgesteld. De afronding gebeurd op een beeldende manier die bij u past.

 

Indivduele begeleiding via Modules: 

Module "Maak uw eigen Herinnering in (spek)steen."                                      
Deze individuele module is bestemd voor iedereen die graag een mooie herinneringssteen wil maken.
Behoefte hieraan kan zijn: 
* Veranderd lichaam, bv na kanker
* Als onderdeel van rouwverwerking na verlies van een dierbare 
IMG_0992.JPG
* Verhuizing of ander afscheid 
* Verlies van een huisdier
* Een andere persoonlijke reden 
Deze module is bedoeld voor iedereen, die aan een stukje rouwverwerking wil doen na het verlies van een dierbare en hier liever op een creatieve manier mee bezig is.  
Er is veel tijd nodig om verlies, dat gepaard gaat met intens verdriet, te verwerken. Belangrijk hierbij is om de mooie herinneringen te koesteren, zodat u het op een gegeven moment een plaats kunt geven in uw hart. 
Het voordeel van deze beeldende manier van verwerken is, dat u op een vrijblijvende en creatieve manier bezig bent en heel veel in de steen kwijt kunt. Tijdens deze module is er ruimte om wel of niet te vertellen.
Deze module is niet bedoeld als vervanging van rouwtherapie, maar kan zeker bijdragen aan een stukje rouwverwerking. Voor rouwtherapie biedt de praktijk individuele beeldende therapie. 
Na afloop heeft u echt iets moois gemaakt, waarin heel veel van u zelf zit. Iets wat tastbaar is en waar u met plezier naar kunt kijken. 
Informatie
Data en kosten worden besproken en zijn afhankelijk van uw vraag.
Excl. eenmalig de kosten van de (spek)steen. (Spek)steen en gereedschap zijn aanwezig.
Graag aanmelden via het contactformulier ovv Module Herinneringssteen.

Module: "Kanker, zelf aan de slag met de emotionele gevolgen". 
Kortdurende individuele beeldende therapie na behandeling voor (borst)kanker. Ook geschikt als de behandeling al wat langer geleden is. Acht sessies op afspraak. Lees meer. Graag beantwoord ik uw vragen. U kunt bellen of uw vragen stellen via het contactformulier.

Module: Creatief met Pijn,voor informatie klikt u hier.

Module: Creatief tegen piekeren en stress, voor informatie klikt u hier

Module: Creatief met werk, voor informatie klikt u hier


 

 

 

         
Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling
Geproduceerd door DG Internetbureau