DG Internetbureau
M.v. Borsselenlaan 11
1181CX Amstelveen
06 - 28 369 161
info@saskiavanrijn.nl
Contact
Nieuwsbrief
Nieuws archief
Foto's

Beeldende therapie bij (borst)kanker

Beeld van klei gemaakt als antwoord op de vraag: 'Wat heb jij nodig?'

Beeldende therapie bij (borst)kanker

Leven met of na kanker verandert uw leven en ook de kijk op uw leven. Wanneer u of uw naaste de diagnose ‘(borst)kanker’ krijgt, wordt er direct alles aan gedaan om het lichaam beter te maken.  Maar ook emotioneel is er veel te verwerken. De vele gedachten en gevoelens en lichamelijke beperkingen waar u tijdens de behandelperiode mee te maken krijgt, kunnen verlammend en ontregelend werken.

Het kan ook zijn dat u, na de lange periode vol lichamelijke behandelingen en extra belasting, moeilijk uw leven weer op kunt pakken. Of misschien hebt u te veel verloren tijdens de ziekte en weet u niet meer hoe u opnieuw vorm kunt geven aan uw bestaan. Ook kunnen oude emotionele wonden of diepere levensvragen zich aandienen waardoor het moeilijk is weer deel te nemen aan het leven van alle dag.

Erover praten is misschien moeilijk, of niet voldoende. Schilderen, tekenen, visualiseren of beeldhouwen kunnen u helpen om deze intense emoties op een andere manier te uiten. Veel mensen hebben hier al baat bij gehad. Dat geldt niet alleen voor patiënten zelf maar ook voor mensen die dicht bij hen staan. In de behandel- en herstelperiode, maar zeker ook nog jaren na de behandelingen.  

 

         
Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling
Geproduceerd door DG Internetbureau