DG Internetbureau
M.v. Borsselenlaan 11
1181CX Amstelveen
06 - 28 369 161
info@saskiavanrijn.nl
Contact
Nieuwsbrief
Nieuws archief
Foto's

Beeldende therapie bij kanker

Een therapietraject bestaat uit een intake, acht  tot tien sessies en een evaluatie.

Intake
Wanneer beeldende therapie u - na een gratis kennismakingsgesprek - aanspreekt, doet u een intake. Tijdens de intake gaan we dieper in op uw klacht. Hoe lang hebt u hier al last van? Is er een bepaalde aanleiding geweest? U geeft informatie die van belang is voor de therapie. Daarnaast doet u een beeldende intake. Met deze informatie maken we samen een behandelplan. Dit behandelplan is de basis van waaruit u werkt en ik u begeleid. Het aanbod en de manier van begeleiding zijn afgestemd op uw hulpvraag, levensfase en wat u aankunt.

Individuele sessies
We starten met een korte terugblik. Hoe gaat het? Zijn er nieuwe ontwikkelingen of gebeurtenissen die u wilt delen? Hierna volgt een eenvoudige aandachtsoefening. Op deze manier betrekt u niet alleen uw hoofd, maar uw hele lichaam bij het therapieproces.
Vervolgens krijgt u een opdracht of maakt u zelf een keuze hoe u deze sessie aan het besproken behandeldoel wil werken. Het komt ook regelmatig voor dat er doorgewerkt wordt aan het werkstuk uit een eerdere sessie. De vorm, het materiaal of het thema waar u voor kiest heeft direct of indirect te maken met de hulpvraag uit uw behandelplan. U kunt kiezen uit veel materialen. 
Tegen het einde van iedere sessie kijken we of er behoefte is aan een gesprek over wat er ontstaan is of hoe u hebt gewerkt aan een werkstuk. U kunt wat vertellen over de kleur, de vorm, de lijn, de beweging, het formaat, de plek op het papier. Ook vertelt u wat u dacht en voelde terwijl u bezig was met de materialen. Welke betekenissen zitten er in het werkstuk die voor u van belang zijn? Wat heeft het werkstuk nog nodig? Welke verkregen inzichten kunt u inzetten in uw dagelijkse leven? In een vervolgsessie vertelt u hoe u deze inzichten in de praktijk hebt gebracht. Soms heeft het werken met beeldende materialen helemaal geen woorden nodig en is het opruimen letterlijk de afsluiting van de sessie.

Evaluatie
Het behandelplan met uw persoonlijke doelen vormt de basis om regelmatig een korte evaluatie te houden. Bent u op de juiste weg? Soms wordt een behandeldoel bijgesteld. De afronding gebeurd op een beeldende manier die bij u past.

         
Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling
Geproduceerd door DG Internetbureau