DG Internetbureau
M.v. Borsselenlaan 11
1181CX Amstelveen
06 - 28 369 161
info@saskiavanrijn.nl
Contact
Nieuwsbrief
Nieuws archief
Foto's

Mijn naam is Saskia van Rijn (1957) en ik ben Master Vaktherapeut beeldend (2023). Na mijn opleiding Creatieve Therapie (HBO, 1981) heb ik beeldende therapeutische trainingen gevolgd op het gebied van cognitieve gedragstherapie, dialectische gedragstherapie, imaginatie, diagnostiek, mindfulness en schematherapie. 
Met regelmatige bijscholing en intervisie houd ik de ontwikkelingen op mijn vakgebied bij.

In mijn leven word ik geboeid door hoe mensen zich staande houden in overgangssituaties. Als alle stevigheid om ons heen lijkt weg te vallen, kan er – naast de wanhoop en onzekerheid – ook veerkracht te vinden zijn. Hiernaar samen op zoek gaan is wat mijn praktijk voor beeldende therapie te bieden heeft. Ik loop graag samen met anderen een eindje op.

Daarnaast ben ik gefascineerd door de wederzijdse invloed van materialen en mensen. Het is fantastisch om te zien dat ieder materiaal zijn eigen kwaliteiten en wetten heeft en ons daarmee confronteert. Ook blijf ik me keer op keer verbazen wat de kwaliteiten van mens en materiaal samen tot stand kunnen brengen. En helemaal bijzonder is dat ik dit kan gebruiken in het vak van beeldende therapeut.

Aangemoedigd en geïnspireerd door bijzondere ervaringen in mijn omgeving heeft de ziekte (borst)kanker een speciale plek in mijn leven gekregen. Hierdoor is het ook een speciaal aandachtsgebied bij het behandelaanbod in mijn praktijk.

Ook bedrijven en opleidingen ontdekken de meerwaarde van het 'Doen- Ervaren- Effect' principe wat ten grondslag ligt aan Vaktherapie. Deze inbreng en werkwijze vanuit een totaal ander perspectief bespreek ik graag met u. 

In mijn behandelmethode laat ik ruimte voor de inbreng, de mogelijkheden en de eigenheid van de mens met wie ik werk. Ik werk met visualisatie-oefeningen, gebruik elementen uit mindfulness en de cognitieve therapie. Mijn passie voor mijn beeldende vak wil ik inzetten om u te helpen een nieuw perspectief te vinden.

Ik ben lid van de volgende beroepsverenigingen: 
• Nederlandse Vereniging voor Beeldend therapie (NVBT)
• Register Vaktherapie lidnr. 101640
• Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB)

 

         
Alle rechten voorbehouden. | Disclaimer | Privacy | Algemene voorwaarden | Klachtenregeling
Geproduceerd door DG Internetbureau